Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

NOI MODALITĂȚI PRIVIND PLATA TAXELOR PENTRU STRĂINI

3 ianuarie 2019

Update: 04 ianuarie 2019

Vă informăm că, începând cu 01.01.2019, contravaloarea permiselor de ședere și a documentelor de călătorie pentru străini va fi încasată doar la unitățile teritoriale ale Băncii Comerciale Române S.A. în următoarele conturi:

RO10RNCB0082044172830514 Cont colector – permise de ședere

RO80RNCB0082044172830515  Cont colector- documente/pașapoarte pentru străini

***

Inspectoratul General pentru Imigrări informează că începând cu 1 ianuarie 2019, contravaloarea permiselor de ședere temporară și a documentelor de călătorie pentru străini va fi încasată prin toate unitățile teritoriale ale Băncii Comerciale Române S.A.

Se menține în continuare plata taxelor reprezentând contravaloarea permisului de ședere și a documentelor de călătorie în conturile CN Imprimeria Națională deschise la trezoreria statului.

***

Informaţii generale despre documentele care se eliberează străinilor

Conform, OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, permisul de şedere este documentul oficial eliberat de către Inspectoratul General pentru Imigrări, străinului căruia i s-a acordat sau i s-a  prelungit dreptul de şedere în România.

Permisul, atestă existenţa dreptului de şedere al cetățeanului străin, face dovada identităţii, a adresei de reşedinţă sau de domiciliu în România, precum şi durata şi scopul  pentru care i s-a acordat.

Titularul documentului are obligaţia de a-l avea în permanenţă asupra sa, de a nu-l înstrăina şi de a-l prezenta autorităţilor competente ori de câte ori i se solicită. 

Permisul de ședere poate fi obţinut de la formaţiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări din judeţul în care străinul își are stabilită reședința sau domiciliul. Pentru obţinerea permisului de şedere se vor depune personal o serie de documente cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea dreptului de şedere acordat de viză.

Documentul de călătorie electronic se eliberează la cerere, beneficiarilor unei forme de protecție internațională pentru o perioadă de 2 ani și persoanelor fără cetățenie pentru o perioadă de 5 ani, fără posibilitatea prelungirii valabilităţii.  După expirare, se va elibera un nou document de călătorie cu aceeași valabilitate.

Mai multe detalii aflați accesând pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări la adresa  http://igi.mai.gov.ro

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut