Ministerul Afacerilor Interne
Print

Agenda conducerii

Agenda inspectorului general – 25 mai 2023

Delegația Ambasadei Republicii Populare Bangladesh în România, condusă de domnul E. S. Daud Ali, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, a avut astăzi, 25 mai a.c., începând cu ora 10:00, o întâlnire de lucru cu domnul chestor principal de poliţie Liviu BUTE, împuternicit Inspector General al Inspectoratului General pentru Imigrări.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind continuarea cooperării dintre Inspectoratul General pentru Imigrări și Ambasada Republicii Populare Bangladesh în România.

Agenda inspectorului general – 20 aprilie 2023

Astăzi, 20 aprilie a.c., domnul chestor principal de poliţie Liviu BUTE, împuternicit Inspector General al Inspectoratului General pentru Imigrări, alături de comisar șef de poliţie Marian-Gabriel CREȚU, împuternicit Inspector General Adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări, au primit la sediul instituției, vizita delegației din cadrul Ambasadei Republicii Turcia la București, condusă de domnul E.S. Ozgur Kivanc ALTAN, Ambasador al Republicii Turcia.

Agenda inspectorului general adjunct – 3 aprilie 2023

Astăzi, 3 aprilie a.c., domnul comisar șef de poliţie Marian-Gabriel CREȚU, împuternicit Inspector General Adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări, a primit la sediul instituției, vizita delegației din cadrul Asociației Oamenilor de Afaceri Turci – TIAD.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte legate de reglementarea dreptului de ședere pe teritoriul țării noastre.

Agenda inspectorului general – 30 martie 2023

Domnul chestor principal de poliţie Liviu BUTE, împuternicit Inspector General al Inspectoratului General pentru Imigrări, a primit, astăzi, la sediul instituției, vizita domnului Eugen RUSU, consul al Ambasadei Republicii Moldova la București.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte privind continuarea cooperării dintre Inspectoratul General pentru Imigrări și Ambasada Republicii Moldova.

Agenda inspectorului general – 27 martie 2023

Astăzi, 27 martie a.c., domnul chestor principal de poliţie Liviu BUTE, împuternicit Inspector General al Inspectoratului General pentru Imigrări, a primit la sediul instituției vizita delegației din cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania la București, condusă de domnul Sebastian AURICH, ofițer de legătură al Poliției Federale Germane.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind continuarea cooperării dintre Inspectoratul General pentru Imigrări și Ambasada Republicii Federale Germania la București.

Agenda inspectorului general – 23 martie 2023

Domnul chestor principal de poliţie Liviu BUTE, împuternicit Inspector General al Inspectoratului General pentru Imigrări, a primit, astăzi, la sediul instituției, vizita delegației UNHCR, condusă de domnul Pablo ZAPATA, reprezentantul UNHCR în România.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte privind continuarea bunei cooperări dintre cele două entități.  

Agenda inspectorului general adjunct – 21 martie 2023

Astăzi, 21 martie a.c., domnul comisar-șef de poliție Marian-Gabriel CREȚU, împuternicit Inspectorul General Adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări,  a primit, la sediul instituției, vizita ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Ambasadei Regatului Maroc în România, ES domnul Hassan Abouyoub.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte cu privire la situația studenților marocani, aflați în primul an de studiu la Universitățile din Cluj-Napoca.

Agenda inspectorului general – 8 noiembrie 2022

Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor de poliție Marius-Florin MIHĂILĂ a primit astăzi, 8 noiembrie a.c., delegația Ambasadei Republicii Federale Nigeria în România, formată din doamna Safiya Ahmad NUHU, ambasador extraordinar și plenipotențiar, domnii Moses Ifedayoe ADEOYE, șef adjunct de misiune, Desmond Chidi OKAFOR, ministru consilier, Mohammed Mohammed LIMAN, atașat imigrări.

Întâlnirea a avut ca scop cooperarea dintre cele două entități.  

Agenda inspectorului general – 31 octombrie 2022

Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor de poliție Marius-Florin MIHĂILĂ a primit astăzi, 31 octombrie a.c., delegația Ambasadei Republicii Franceze în România, formată din domnul Antoine ROSET, consul al Franței în România și doamna Simona CHIRIAC, atașat consular.

În cadrul întrevederii au fost discutate subiecte cu privire la procedura de reglementare a șederii străinilor pe teritoriul României.

Agenda inspectorului general – 5 octombrie 2022

Astăzi, 5 octombrie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor de poliție Marius-Florin Mihăilă, a primit delegația Canadei formată din doi ofițeri de legătură canadieni la Viena, domnul David Henry și domnul Marc-Andre Lauzon, însoțiți de doamna Meagan Bergeron reprezentant al Poliției Regale Canadiene Călare, ofițer de legătură în cadrul Ambasadei Canadei în Italia, în contextul întrevederii de lucru cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne.

Agenda inspectorului general – 28 septembrie 2022

O delegație a Inspectoratului General pentru Imigrări formată din chestor de poliție MIHĂILĂ Marius-Florin, î. inspector general și comisar-șef de poliție MIHAI Ciprian, î. director adjunct al Direcției Azil și Integrare, participă în perioada 27-28 septembrie a.c. la cea de-a 45-a reuniune a Consiliului de Administrație al Agenției Europene pentru Azil (EUAA).

Activitatea se desfășoară la Valleta (Malta) și are ca scop asumarea unui rol activ în cadrul procesului decizional la nivelul UE și îndeplinirea obligațiilor ce decurg din calitatea de stat membru.

Agenda inspectorului general – 22 septembrie 2022

Astăzi, la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări, inspectorul general chestor de poliție  Marius-Florin MIHĂILĂ a primit vizita delegației Ambasadei Republicii Federale Germania în România.

Delegația a fost reprezentată de ofițerul de legătură al Poliției Federale, domnul comisar Sebastian AURICH și doamna Anni BUZDUGAN din partea Biroului ofițerului de legătură al Poliției Federale pentru România și Republica Moldova al Ambasadei Republicii Federale Germania în România.

În cadrul întâlnirii au fost discutate subiecte ce vizează situația actuală a migrației ilegale, precum și aspecte legate de activitatea Inspectoratului General pentru Imigrări.

Agenda inspectorului general – 9 septembrie 2022

Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor de poliţie Marius-Florin MIHĂILĂ, a primit vizita directorului Biroului Migrație și Azil din Republica Moldova, domnul Mihail VODĂ.

Întrevederea a avut loc la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări și au fost abordate subiecte ce vizează prioritățile generale de cooperare între cele două instituții pe domeniul de competență.

 
Agenda inspectorului general – 28 iulie 2022
 
Astăzi, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor de poliție Marius-Florin MIHĂILĂ, a participat la Viena, la Conferința miniștrilor responsabili pentru integrarea cetățenilor ucraineni, organizată de Ministerul Federal pentru Femei, Familie, Integrare și Media din Austria.
Scopul conferinței a vizat evidențierea celor mai bune practici care există deja, precum și schimbul de lecții învățate din procesul de primire și integrarea a persoanelor cu protecție temporară.
 

Agenda inspectorului general – 26 iulie 2022

Astăzi, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor de poliție Marius-Florin MIHĂILĂ, a participat împreună cu directorul Direcției Azil și Integrare(DAI), domnul comisar-șef de poliție Eleodor PÎRVU și șeful Serviciului Protecție Internațională din cadrul DAI, domnul comisar-șef de poliție Silviu TURZA, la conferința națională ”O viziune pentru răspunsul pe termen mediu și lung al refugiaților din Europa – Planul României pentru un răspuns integrat și incluziv pentru protejarea refugiaților ucraineni”.

Obiectivul conferinței a fost de a informa interlocutorii cheie din Europa și de la nivel internațional, inclusiv comunitatea diplomatică, societatea civilă și mass-media, cu privire la răspunsul de urgență și planurile pe termen mediu și lung ale Guvernului României și Agențiilor ONU.

Scopul fundamental al Planului național de măsuri destinat măsurilor de protecție și incluziune a persoanelor strămutate din Ucraina, beneficiare de protecție temporară în România, este acela de a-i sprijini pe cetățenii ucraineni stabiliți în țara noastră să devină independenți.

Agenda inspectorului general – 13 iulie 2022

Astăzi, 13 iulie a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor de poliţie Marius-Florin Mihăilă, a primit delegaţia Ambasadei Regatului Arabiei Saudite la București condusă de E.S. dr. Mohammed Abdulghani Mohammed KHAYAT, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Arabiei Saudite în România și Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, ce a avut loc la sediul Inspectoratului General pentru Imigrări, au fost abordate subiecte de interes ce vizează buna colaborare între cele două instituții.

Agenda inspectorului general în perioada 09-11 mai 2022

Astăzi, 9 mai a.c., inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări, chestor de poliţie Marius-Florin Mihăilă, va primi delegaţia Agenției Uniunii Europene pentru Azil (EUAA) condusă de doamna Nina Gregori, director executiv al Consiliului de Administrație.

Activitatea se va întinde pe o perioadă de trei zile și are ca obiectiv principal vizitarea locațiilor unde EUAA oferă sprijin autorităților române în contextul crizei umanitare din Ucraina astfel:

  • 9 mai – participarea la cina oficială;
  • 10 mai – vizita la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați și la Punctul de Trecere a Frontierei de la Isaccea (unde IGI are personal detașat în contextul crizei umanitare din Ucraina);
  • 11 mai – vizita la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București și la Direcția pentru Imigrări a Municipiului București.

EUAA – este o intituție mandatată să sprijne statele membre în aplicarea legislației europene care reglementează azilul, protecția internațională și condițiile de primire – Sistemul european comun de azil (CEAS).

Agenda inspectorului general – 15 februarie 2022

Astăzi, 15 februarie a.c., în prezenţa domnului secretar de stat al MAI, chestor general de poliție Bogdan Despescu, a avut loc şedinţa de analiză a activităţii instituţiei în anul 2021. Cu această ocazie, (î) inspectorul general, comisar – șef de poliție Marian Gabriel Crețu a prezentat principalele activităţi desfășurate de polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări în anul precedent și prioritățile pentru anul în curs.

Agenda inspectorului general adjunct – 31 ianuarie 2022

Astăzi, 31 ianuarie a.c., Inspectorul general adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări, domnul comisar-șef de poliție Cristian STOICA a primit vizita delegației Ambasadei Republicii Federale Nigeria în România, ES dna Safiya Ahmad NUHU. În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte de interes ce vizează buna colaborare între Ambasada Republicii Federale Nigeria în România și IGI.

Agenda inspectorului general  – 28 septembrie 2021

Astăzi, 28 septembrie a.c., inspectorul general, comisar-șef de poliție Marian Gabriel CREȚU împreună cu reprezentanți ai instituției au prezentat studenților Academiei de Poliție ,,Alexandru Ioan Cuza” din anul I, informații generale privind activitatea din domeniul migrației și azilului.

Sari la conținut