Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 9.700 DE PERMISE DE ȘEDERE ȘI PESTE 8.800 DE AVIZE DE ANGAJARE ÎN MUNCĂ AU FOST EMISE ÎN LUNA OCTOMBRIE A ACESTUI AN DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

23 noiembrie 2023

Polițiștii de imigrări au emis în luna octombrie a acestui an 9.792 de permise de ședere. Cele mai multe au fost permise pentru străinii cu drept de ședere temporară. Au fost emise și 8.840 de avize de angajare în muncă.

Ca urmare a aprobării prelungirii dreptului de ședere, polițiștii de imigrări au emis în perioada 1 octombrie – 31 octombrie a.c., la nivel național, 9.792 de permise de ședere, dintre care 9.210 permise pentru străinii cu drept de ședere temporară, 370 pentru străinii cu drept de ședere pe termen lung și 212 pentru străinii cu o formă de protecție.

În aceeaşi perioadă, au fost emise 8.840 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.

Dintre avizele eliberate, 8.785 au fost pentru lucrătorii permanenți, 2 avize pentru lucrători sezonieri, 51 pentru lucrători înalt calificați și 2 pentru lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii).

***

  • Informații suplimentare privind acordarea dreptului de ședere în România găsiți accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/.


                           BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut