Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 8.600 DE PERMISE DE ȘEDERE EMISE ȘI APROXIMATIV 9.100 DE CERERI PENTRU ELIBERAREA AVIZELOR DE MUNCĂ ÎNREGISTRATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN LUNA IULIE A ACESTUI AN

11 august 2023

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere, polițiștii de imigrări au emis în luna iulie a acestui an, la nivel național, 8.617 permise de ședere, dintre care 8.180 de permise de ședere temporară, 243 pentru străinii cu drept de ședere pe termen lung și 194 pentru străinii cu o formă de protecție.

Informații suplimentare privind acordarea dreptului de ședere în România găsiți accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 9.126 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 7.137 de astfel de avize, pentru diferite categorii de lucrători.

Dintre avizele eliberate, 7.071 au fost pentru lucrătorii permanenți, 36 pentru lucrătorii înalt calificați, 19 pentru cei detaşați, 9 pentru lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii), 1 pentru au pair și 1 pentru stagiari.


Mai multe informaţii în domeniul obținerii avizului puteţi găsi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.

Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor, Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesați posibilitatea transmiterii online a cererii și a documentelor necesare.

Informații suplimentare găsiți accesând următorul link: 

https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/informatii/tutoriale.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut