Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 14.000 DE PERMISE DE ȘEDERE EMISE ȘI APROXIMATIV 23.000 DE CERERI PENTRU ELIBERAREA AVIZELOR DE MUNCĂ ÎNREGISTRATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ÎN PRIMELE DOUĂ LUNI ALE ACESTUI AN

22 martie 2023

Ca urmare a aprobării dreptului de ședere, polițiștii de imigrări au emis în primele două luni ale acestui an, la nivel național, 14.021 permise de ședere, dintre care 13.146 de permise de ședere temporară, 488 pentru străinii cu drept de ședere pe termen lung și 387 pentru străinii cu o formă de protecție.

Informații suplimentare privind acordarea dreptului de ședere în România găsiți accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 22.961 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 19.639 de astfel de avize, pentru diferite categorii de lucrători.

Dintre avizele eliberate, 19.220 au fost pentru lucrătorii permanenți, 201 pentru lucrătorii sezonieri, 108 pentru lucrătorii înalt calificați, 97 pentru cei detaşați și 13 pentru lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii).

Mai multe informaţii în domeniul obținerii avizului puteţi găsi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.

Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor, Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesați posibilitatea transmiterii online a cererii și a documentelor necesare.

Informații suplimentare găsiți accesând următorul link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/informatii/tutoriale.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut