Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

PESTE 10.000 DE CERERI PENTRU ELIBERAREA AVIZELOR DE ANGAJARE ÎN MUNCĂ AU FOST ÎNREGISTRATE ÎN LUNA AUGUST A ACESTUI AN DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI ȘI APROXIMATIV 15.500 DE PERMISE DE ȘEDERE AU FOST EMISE

8 septembrie 2023

Aproximativ 11.500 de permise de ședere au fost emise de polițiștii de imigrări în luna august a acestui an. Cele mai multe au fost permise pentru străinii cu drept de ședere temporară. Au fost înregistrate și peste 10.000 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă.

Ca urmare a aprobării prelungirii dreptului de ședere, polițiștii de imigrări au emis în perioada 1 – 31 august, la nivel național, 11485 de permise de ședere, dintre care 11.025 de permise pentru străinii cu drept de ședere temporară, 309 pentru străinii cu drept de ședere pe termen lung și 151 pentru străinii cu o formă de protecție.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 10.007 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 8.322 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.

Dintre avizele eliberate, 8.191 au fost pentru lucrătorii permanenți, 72 pentru cei detaşați, 32 pentru lucrători înalt calificați, 6 lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii) și 21 de avize pentru lucrători sezonieri.

***

  • Informații suplimentare privind acordarea dreptului de ședere în România găsiți accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/.
  • Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor, Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesați posibilitatea transmiterii online a cererii și a documentelor necesare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut