Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ÎN LUNA SEPTEMBRIE A ACESTUI AN POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS APROXIMATIV 9.500 DE PERMISE DE ȘEDERE

5 octombrie 2023

Aproximativ 9.500 de permise de ședere au fost emise de polițiștii de imigrări, la nivel național, în luna septembrie a acestui an. Cele mai multe au fost emise pentru străinii cu drept de ședere temporară. Au fost înregistrate și peste 10.700 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă.

Ca urmare a aprobării prelungirii dreptului de ședere, polițiștii de imigrări au emis în perioada 1 – 30 septembrie, la nivel național, 9.442 de permise de ședere, dintre care 8.915 de permise pentru străinii cu drept de ședere temporară, 294 pentru străinii cu drept de ședere pe termen lung și 233 pentru străinii cu o formă de protecție.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 10.729 de cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 7.830 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.

Dintre avizele eliberate, 7.725 au fost pentru lucrătorii permanenți, 44 pentru cei detaşați, 34 pentru lucrători înalt calificați, 26 pentru lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii), iar diferența pentru alte categorii.  

***

  • Informații suplimentare privind acordarea dreptului de ședere în România găsiți accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut