Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

7.470 DE AVIZE DE MUNCĂ ELIBERATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRARI ÎN LUNA DECEMBRIE A ANULUI 2023

8 ianuarie 2024

În perioada 1 – 31 decembrie 2023, polițiștii de imigrări au eliberat 7.470 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.

Dintre acestea, 7.414 au fost eliberate pentru lucrătorii permanenți, 27 pentru lucrătorii înalți calificați, 20 pentru cei detaşați, 1 pentru lucrătorii ICT (persoană transferată în cadrul aceleiaşi companii), 5 pentru lucrătorii sezonieri, iar 3 pentru lucrători transfrontalieri.

Dacă aveți cetățenia unui stat din afara Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau Confederaţiei Elveţiene și doriți să munciți în România trebuie să găsiți un angajator, iar dacă acesta decide să vă angajeze, va întreprinde demersurile necesare pentru obținerea unui aviz de angajare.

Mai multe informaţii în acest domeniu puteţi găsi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.

În România puteți fi angajat la un singur angajator, persoană fizică sau juridică, care a obținut un aviz de angajare, în condițiile legii.

Cererea pentru eliberarea avizului de angajare/detașare se depune de către angajator/beneficiarul prestării de servicii la oricare dintre formațiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesați posibilitatea transmiterii online a cererii și a documentelor necesare. Informații suplimentare găsiți accesând următorul link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/informatii/tutoriale.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut