Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

4.476 DE AVIZE DE MUNCĂ ELIBERATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI TIMP DE TREI SĂPTĂMÂNI

25 ianuarie 2024

În perioada 1 – 22 ianuarie a.c., polițiștii de imigrări au eliberat 4.476 de avize de angajare în muncă, pentru diferite categorii de lucrători.

Dintre acestea, 4.429 au fost eliberate pentru lucrătorii permanenți, 28 pentru lucrătorii înalt calificați, 12 pentru cei detaşați, 6 pentru lucrătorii sezonieri, iar unul pentru lucrători transfrontalieri.

Cadrul legislativ:

Dacă aveți cetățenia unui stat din afara Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau Confederaţiei Elveţiene și doriți să munciți în România trebuie să găsiți un angajator, iar dacă acesta decide să vă angajeze, va întreprinde demersurile necesare pentru obținerea unui aviz de angajare.

Mai multe informaţii în acest domeniu puteţi găsi accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/obtinerea-avizului/.

În România puteți fi angajat la un singur angajator, persoană fizică sau juridică, care a obținut un aviz de angajare, în condițiile legii.

Cererea pentru eliberarea avizului de angajare/detașare se depune de către angajator/beneficiarul prestării de servicii la oricare dintre formațiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

Pentru eficientizarea procesului de preluare a cererilor Inspectoratul General pentru Imigrări oferă celor interesați posibilitatea transmiterii online a cererii și a documentelor necesare. Informații suplimentare găsiți accesând următorul link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/informatii/tutoriale.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut