Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI, SĂRBĂTORITĂ DE COPIII CAZAȚI ÎN CENTRELE REGIONALE DE PROCEDURI ȘI CAZARE A SOLICITANȚILOR DE AZIL

31 mai 2024

Copiii din centrele regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil au fost sărbătoriți, de ziua lor, într-un cadru creat special pentru ei de către ofițerii de integrare și reprezentanți ai ONG-urilor.

Aceștia, au avut parte de momente de veselie, dar și de o lume aparte, plină de culoare și armonie, în care jocul și activitățile relaxante au adus în sufletele copiilor numai bucurii.

La nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări, Ziua Internațională a Copilului a fost marcată în Centrele Regionale de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din București, Galați, Giurgiu, Rădăuți și Timișoara, prin mai multe activități organizate de către ofițerii de integrare, împreună cu reprezentanți ai ONG-urilor.

De asemenea, în contextul sărbătoririi acestei zile, polițiști de imigrări au fost prezenți astăzi, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la Ziua Porților Deschise pentru Copii, activitate care s-a desfășurat la sediul MAI.

Astfel, la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați, Ziua Internațională a Copilului a fost marcată la data de 29 mai a.c.. Copiii cazați în centru au realizat picturi, desene pe asfalt, dar și alte jocuri specifice copilăriei.

O zi mai târziu, 30 mai a.c., specific acestei zile, polițiștii din cadrul Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara, în colaborare cu ONG-urile partenere, au desfășurat o activitate la sala Counselling Hub – Salvaţi Copiii Timişoara, unde copiii cazați în centru s-au bucurat de jocuri interactive. Au fost concursuri cu premii, muzică și veselie.

În perioada 30 – 31 mai și copiii cazați în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Rădăuți au avut parte de bucurii și momente frumoase. Însoțiți de polițiștii de imigrări din cadrul centrului la sala Auditorium “Joseph Smith” – Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava au primit informații despre copilărie, au fost proiectate diferite filmulețe specifice zilei, iar activitatea s-a încheiat cu o serbare unde poezia, cântecul și dansul au fost la ele acasă. Activitățile au continuat la Eden Garden din Suceava, participând la ateliere de creație, picturi pe față, iar la final au fost lansate baloane colorate.

Activități de artă plastică dedicate copiilor au fost desfășurate, astăzi, 31 mai a.c., și la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de azil Giurgiu.

O petrecere ca în povești, dedicată copiilor cazați în Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București va fi organizată și sâmbătă,1 iunie a.c., la sala Counselling Hub București – Salvați Copiii – Tabără urbană în aer liber, constând în jocurile copilăriei specifice țărilor de origine din care provin, activități artistice, sportive și recreative. Evenimentul se va realiza cu sprijinul ONG – urilor partenere.

De asemenea, de ziua lor, copiii de la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București au primit în dar de la polițiștii de imigrări jucării și hăinuțe, ca urmare a campaniei intitulată “Cutia Speranței”, desfășurată la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări, în perioada 25 aprilie – 24 mai a.c..

Și în acest an, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au fost prezenți la activitatea dedicată Zilei Internaționale a Copilului și polițiști din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Cei prezenți au avut ocazia de a vedea o parte din autospecialele din dotarea unității noastre.

Astfel, autospecialele marca RENAULT MASTER și RENAULT TRAFIC sunt utilizate în activitățile pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale, cu precădere în misiunile de returnare a străinilor care nu-și mai justifică prezența pe teritoriul țării noastre sau pentru care au fost dispuse măsuri de îndepărtare sub escortă.

Acestea sunt compartimentate corespunzător, atât pentru siguranța polițiștilor în misiuni, cât și a străinilor.

Totodată, în incinta MAI a fost amenajat și un stand unde au fost expuse și distribuite diverse materiale de vizibilitate inscripționate cu însemnele Inspectoratului General pentru Imigrări (pixuri, creioane, baloane, stegulețe etc.). A fost adusă și tehnică IT (pc și imprimantă) cu o aplicație de ghișeu de emitere a unui document de identitate, adaptată pentru copii cu personaje animate.

Au fost zile pline de veselie! Alături de copii, ne-am simțit și noi copii!

La mulți ani tuturor copiilor!

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut