Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI, SĂRBĂTORITĂ DE COPIII REFUGIAȚI

31 mai 2023

De ziua lor, copiii din centrele regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil au fost sărbătoriți într-un cadru creat special pentru ei de către ofițerii de integrare și reprezentanții ONG-urilor.

Aceștia, au avut parte de o lume aparte, plină de veselie, culoare și armonie, în care jocul și activitățile relaxante au adus în sufletele copiilor numai bucurii.

Ziua Internațională a Copilului a fost marcată, în centrele regionale de proceduri și cazare a solicitanților de azil din Galați, Giurgiu și București, prin mai multe activități organizate de către ofițerii de integrare împreună cu reprezentanții ONG-urilor.

Astfel, la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Galați, copiii au realizat picturi pe baloane, desene pe asfalt și jocuri ale copilăriei precum șotron, baloane de săpun și întreceri sportive, dar și alte jocuri specific copilăriei. Pe lângă toate aceste activități, copiii au primit sucuri și dulciuri.

La Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de azil Giurgiu, copiii au avut ocazia să viziteze și să afle informații despre Cetatea lui Mircea cel Bătrân și Podul de peste Canalul Plantelor.

Cei de la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de azil București, au organizat împreuna cu reprezentanți din cadrul Organizației Internaționale pentru Migrație, activități recreative pentru copii, precum activități de pictură și face painting, jocuri distractive și educative, dăruirea de pachete de cadou și gustări. Tot aici au fost prezentate materiale video privind semnificația sărbătoririi zilei copilăriei.

Totodată, a fost organizat și un atelier pentru realizarea portretelor de familie/ ședințe foto pentru familiile din centru, care au fost invitate mai apoi la vizionarea de filme la cinema.

A fost organizată și o petrecere pentru Ziua Copilului la Counselling Hub București, constând în jocurile copilăriei specific țărilor de origine din care provin, ateliere de creație și desen, acordarea de pachete cu dulciuri și servirea de gustări calde.

Și în acest an, ofițerii de integrare au construit cu sprijinul organizațiilor neguvernamentale Salvații Copiii, JRS România și Fundația Schottener o lume aparte, plină de veselie, culoare și armonie, în care jocul și activitățile relaxante au adus în sufletele copiilor fericire. Alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au fost prezenți la activitate și polițiști din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări.

De ziua lor, copiii au fost recompensați cu dulciuri și cadouri simbolice.

La mulți ani tuturor copiilor!

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Sari la conținut