Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ZECI DE ANGAJATORI AU PARTICIPAT LA SESIUNEA DE INFORMARE ORGANIZATĂ DE BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI NEAMȚ

16 mai 2018

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări-Biroul pentru Imigrări al județului Neamț au desfășurat, la data de 15 mai a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii muncii nedeclarate, pe raza de competență.

Astfel, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări Neamț împreună cu reprezentanții Inspecției Muncii au desfășurat o sesiune de informare a angajatorilor care au angajaţi cetățeni străini sau care sunt interesaţi în acest demers, cu privire la condiţiile în care străinii pot presta activităţi lucrative pe teritoriul României, precum și drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitate de angajatori.

Au dat curs invitației de a participa la această activitate peste 30 de reprezentanți ai societăților comerciale de pe raza județului Neamț.

Scopul acestui demers l-a reprezentat creșterea gradul de informare și conştientizare în rândul angajatorilor, persoane fizice sau juridice, cu privire la riscurile la care se expun în situația nerespectării prevederilor legale privind angajarea sau detașarea unui cetățean străin în România. Totodată, s-a urmărit prevenirea și combaterea muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul țării noastre.

***

Facem apel la cetăţenii străini de pe raza judeţului, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Neamț, din Piatra Neamț, strada Alexandru cel Bun, nr.12, la telefon 0233-227098, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI NEAMȚ

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut