Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ZECE STRĂINI LEGITIMAȚI DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BOTOȘANI ȘI DOUĂ SOCIETĂȚI COMERCIALE AU FOST VERIFICATE, ÎN CADRUL UNEI ACȚIUNI

8 septembrie 2023

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate, rămân în continuare acţiunile prioritare ale poliţiştilor de imigrări din Botoșani, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului. Zece străini au fost legitimați și două societăți comerciale au fost verificate.

La data de 7 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Botoșani, în cooperare cu polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani – Serviciul Ordine Publică, au desfășurat, la nivel județean, o acțiune pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale.

În cadrul acțiunii au fost verificate două societăți comerciale cu domeniul de activitate alimentație publică.

Zece străini, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, au fost legitimați. Dintre persoanele legitimate, șase sunt din Nepal și patru din Pakistan.

Din verificări a reieșit că persoanele în cauză au intrat legal în România, în scop de angajare în muncă, nefiind constatate încălcări ale legislației în domeniu.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut