Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ZECE SOCIETĂȚI COMERCIALE VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

28 septembrie 2022

Timp de o săptămână, polițiștii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București au organizat mai multe acțiuni pe raza de competență, având ca scop prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini. Zece societăți comerciale au fost verificate, iar în patru cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

În perioda 20-27 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București – Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor au desfășurat mai multe acțiuni, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini.

Au fost verificate zece societăți comerciale, iar în patru cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale, pentru diferite încălcări prevăzute de OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul Românie, valoarea totală a amenzilor fiind de 6.000 de lei.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii de imigrări au depistat cu ședere ilegală o femeie de 29 de ani, din Siria. Întrucât aceasta este membru de familie a unui cetățean român a fost îndrumată să se prezinte la formațiunea teritorială din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, atât cu forţe proprii, cât şi în colaborare cu alte instituţii cu atribuții în domeniu, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut