Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ZECE PERSOANE DIN SIRIA AFLATE ÎN SITUAȚII ILEGALE PRELUATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN ARAD

29 august 2023

Poliţiştii de imigrări din Arad au preluat zilele trecute de la polițiștii de frontieră 10 persoane din Siria, bănuite de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv tentativă la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Una dintre acestea a fost introdusă în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, iar nouă au solicitat o formă de protecție internațională.

La data de 27 august a.c., polițiștii de imigrări din Arad au preluat de la polițiștii de frontieră 10 persoane, din Siria, bănuite de trecere frauduloasă a frontierei de stat, respectiv tentativă la infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Una dintre acestea a fost introdusă în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre. La ieşirea din ţară, va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Celelalte nouă au solicitat o formă de protecție internațională și au fost transferate la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara, până la clarificarea situației.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut