Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ZECE DECIZII DE RETURNARE EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN ILFOV

20 octombrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Ilfov și cei din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ilfov, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, respectiv inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, au desfășurat ieri, pe raza de competență, o acțiune pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul țării noastre. Zece bărbați din Bangladesh au fost conduși la sediul poliției în vederea continuării verificărilor.

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul 10:00-14:00 și au fost angrenați opt polițiști de imigrări, patru jandarmi, doi polițiști și doi reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Timp de patru ore, a fost controlată o societate comercială cu domeniul de activitate comercializarea legumelor și fructelor, fiind legitimați 22 de cetățeni străini, dintre care 12 din Bangladesh, nouă din Turcia și unul din Egipt.

Zece cetățeni, cu vârste cuprinse între 22 și 48 de ani, toți din Bangladesh, au fost conduși la sediul poliției pentru verificări.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, însă la momentul depistării nu mai îndeplineau condițiile privind angajarea în muncă.

Ca urmare a celor constatate, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării noastre, iar în două cazuri, la ieșirea din țară va fi instituită și măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni.

De asemenea, bărbații au fost sancționați contravențional cu avertisment, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, polițiștii de imigrări continuă verificările și față de societatea comercială.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut