Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

ZECE CETĂȚENI STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ȘI AMENZI ÎN VALOARE TOTALĂ DE 13.000 DE LEI APLICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI PENTRU DOUĂ SOCIETĂȚI COMERCIALE DIN BUCUREȘTI

14 octombrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București au desfășurat timp de două zile o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României. Zece cetățeni străini au fost depistați în situații ilegale și două societăți comerciale au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 12.000 de lei.

În perioada 12-13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București – Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor au continuat acțiunile pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Au fost depistați cu ședere ilegală zece cetățeni străini, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, opt din Nepal, unul din Republica Moldova și unul din Azerbaijan.

Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, însă nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, pe numele a opt cetățeni străini au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 de zile de pe teritoriul țării noastre și au fost sancționați contravențional cu avertisment, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În cel de-al nouălea caz, față de cetățeanul străin a fost luată măsura sancționării contravenționale cu avertisment, fiind emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 2 ani, în conformitate cu același act normativ.

Ultimul caz a fost soluționat prin luarea în custodie publică a cetățeanului străin, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

În aceeași zi polițiștii de imigrări au finalizat verificările și pentru două societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate au luat măsura sancționării contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 13.000 de lei.

Una dintre societăți a fost sancționată cu amendă de 10.000 de lei pentru primirea la muncă pe teritoriul României, fără aviz de angajare sau detașare, a unui cetățean iranian, care se află, în prezent, în termenul de plecare voluntară de 30 de zile dispus prin decizia de returnare, în conformitate cu prevederile OG nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Cea de-a doua societate a fost sancționată cu 3.000 de lei pentru faptul că nu a comunicat către Inspectoratul General pentru Imigrări, în termen de 30 de zile, încetarea sau suspendarea a două contracte individuale de muncă încheiate cu doi cetățeni din Nepal, în conformitate cu prevederile OUG nr.194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut