Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

VIZITA DE LUCRU A UNEI DELEGAȚII DIN TREI STATE MEMBRE UE LA CENTRELE SPECIALIZATE ALE INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI DIN VESTUL ȚĂRII

23 august 2018

În perioada 21-22 august a.c., o delegație de atașați de afaceri interne din trei State Membre UE (Germania, Austria și Belgia) a efectuat o vizită de lucru la centrele specializate ale Inspectoratului  General pentru Imigrări situate în județele Timiș  și Arad.

Delegația a fost primită de către inspectorul general al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).

În cadrul vizitei la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din Timișoara, discuțiile au vizat aspecte legate de atribuțiile Inspectoratului General pentru Imigrări în domeniul azilului, fiind prezentate procedurile de lucru, facilitățile de recepție și cazare oferite persoanelor cazate.

Activitatea a continuat cu vizita Centrului de Tranzit în Regim de Urgență (CTU) din Timișoara. Întâlnirea a constituit un bun prilej de familiarizare cu modul de funcționare a mecanismului instituit prin cooperarea Guvernului României cu UNHCR și OIM, cu activitățile pe care refugiații le desfășoară în centru, precum și cu responsabilitățile instituțiilor implicate în acest proiect. De asemenea, au fost prezentate activitățile întreprinse de autoritățile române pentru relocarea CTU într-o altă locație, din administrarea IGI, situată în Municipiul Timișoara.

În cadrul vizitei la Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad membrilor delegației li s-au prezentat specificul centrului, precum și modalitățile de gestionare a situațiilor străinilor până la îndepărtarea lor de pe teritoriul României. Pe parcursul discuțiilor, un accent deosebit s-a pus pe intensificarea măsurilor de combatere a migrației ilegale și de identificare a unor soluții concrete în țările de origine și de tranzit.

La finalul activității, inspectorul general al IGI a evidențiat importanța cooperării internaționale în domeniul de referință, precum și rolul cheie al atașaților de afaceri interne în activitatea ambasadelor, prin implicarea lor activă în dialogul cu autoritățile publice, dar și prin participarea la proiectele de cooperare desfășurate la nivel național.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut