Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

UN CETĂȚEAN STRĂIN DEPISTAT LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD

7 noiembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Bistrița-Năsăud au desfășurat săptămâna trecută o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităţilor întreprinse, a fost depistat un cetăţean străin, care desfășura activități lucrative, fără forme legale.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Județului Bistrița-Năsăud au efectuat la data de 4 noiembrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse a fost depistat în situații ilegale un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Vietnam, care desfășura activități lucrative, la o societate comercială, fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta a intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere acesta nu a întreprins demersurile necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în țara noastră.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravenţional cetățeanul străin, cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, față de reprezentanții societății comerciale angajatoare a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 RON, în conformitate cu prevederile O.G nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare, întrucât au primit la muncă un cetățean străin fără a întreprinde demersurile legale în  vederea angajării în muncpe teritoriul României.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut