Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

UN CETĂȚEAN STRĂIN DEPISTAT LA MUNCĂ ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD

7 noiembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Biroului pentru Imigrări al Județului Bistrița-Năsăud au desfășurat săptămâna trecută o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităţilor întreprinse, a fost depistat un cetăţean străin, care desfășura activități lucrative, fără forme legale.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Județului Bistrița-Năsăud au efectuat la data de 4 noiembrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse a fost depistat în situații ilegale un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Vietnam, care desfășura activități lucrative, la o societate comercială, fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta a intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere acesta nu a întreprins demersurile necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în țara noastră.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravenţional cetățeanul străin, cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, față de reprezentanții societății comerciale angajatoare a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 RON, în conformitate cu prevederile O.G nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare, întrucât au primit la muncă un cetățean străin fără a întreprinde demersurile legale în  vederea angajării în muncpe teritoriul României.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Sari la conținut