Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

UN CETĂȚEAN STRĂIN DEPISTAT ÎN SITUAȚII ILEGALE ȘI TREI SOCIETĂȚI COMERCIALE SANCȚIONATE CONTRAVENȚIONAL

12 decembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București au desfășurat săptămâna trecută mai multe acțiuni, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor pe teritoriul României. În urma activităţilor întreprinse, a fost depistat un străin, în situații ilegale. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 de zile și instituită măsura interzicerii intrării în țara noastră pentru o perioadă de 6 luni. Pentru șase societăți comerciale au fost finalizate verificările, iar în trei cazuri au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au efectuat săptămâna trecută, în cooperare cu Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București,  mai multe acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse a fost depistat în situații ilegale un cetățean străin, în vârstă de 43 de ani, din Sri Lanka.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta a intrat legal în România, însă nu a părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, pe numele străinului a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 de zile și instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, la ieșirea din țară, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, în aceeași perioadă polițiștii de imigrări au finalizat verificările pentru șase societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate, în cazul a două societăți comerciale, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.G nr.25/2014, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României. În al treilea caz s-a luat măsura sancționării contravenționale cu avertisment, iar în celelalte trei cazuri  nu au fost constatate nereguli.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE 

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut