Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

UN BĂRBAT DIN REPUBLICA MOLDOVA ȘI UNUL DIN PAKISTAN DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

6 decembrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti au continuat acțiunile, pe raza de competenţă, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale a străinilor pe teritoriul României. Au fost identificaţi în situații ilegale doi cetăţeni străini. La ieșirea din țară, pe numele unuia va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 2 ani.

La data de 3 decembrie a.c., polițiștii de imigrări au desfășurat o acțiune pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale a străinilor în România.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii au depistat în situații ilegale doi bărbați, de 25 respectiv 36 de ani, unul din Pakistan și unul din Republica Moldova.

Din verificările efectuate a reieșit că cei doi au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de ședere nu au întreprins demersurile necesare pentru prelungirea acestui drept.

Ca urmare a celor constatate, pe numele bărbatului din Republica Moldova a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 2 ani.

Întrucât, bărbatul din Pakistan a solicitat o formă de protecție internațională, acesta a fost condus la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la finalizarea situației.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut