Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

UN BĂRBAT DIN REPUBLICA MOLDOVA DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL VRANCEA

6 ianuarie 2023

Polițiștii de imigrări din Vrancea au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităților întreprinse, a fost depistat un bărbat din Republica Moldova cu ședere ilegală. La ieșirea din țară, pe numele acesteia, s-a instituit măsura de nepermiterea intrării în România pentru o perioadă de 3 luni.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Județului Vrancea au efectuat la data de 5 ianuarie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și muncii nedeclarate a străinilor.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 46 de ani, aflat în ședere ilegală.

Ca urmare a celor constatate,  polițiștii de imigrări au emis pe numele acestuia o decizie de returnare sub escortă, fiind condus și returnat în țara de origine prin cel mai apropiat punct de trecere a frontierei de stat.

Totodată, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 600 de lei, iar pe numele său a fost introdus consemnul de nepermiterea intrării pe teritoriul României, pentru o perioadă de 3 luni, de la momentul ieșirii din țară, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări al Județului Vrancea, situat în municipiul Focșani, str. Cezar Bolliac, nr. 12, județul Vrancea, la telefon 0237/207304 şi email vn.igi@mai.gov.ro sau vizitând website-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut