Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

UN BĂRBAT DIN BANGLADESH DEPISTAT CU ȘEDERE ILEGALĂ ȘI AMENDĂ DE 12.000 DE LEI APLICATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI PENTRU O SOCIETATE COMERCIALĂ DIN BUCUREȘTI

13 octombrie 2022

Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București au desfășurat zilele trecute o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României. Un cetățean străin a fost depistat cu ședere ilegală și o societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 12.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București – Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor au efectuat la data de 11 octombrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

În acest context a fost depistat cu ședere ilegală un tânăr de 24 de ani, din Bangladesh.

Din verificări a reieșit că tânărul a intrat legal în România, însă nu a părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere.

Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 de zile de pe teritoriul țării noastre și a fost sancționat contravențional cu avertisment, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele persoanei în cauză va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

În aceeași zi polițiștii de imigrări au finalizat verificările și pentru o societate comercială, iar pentru neregulile constatate au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare totală de 12.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.G nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut