Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TUNISIAN, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL BRĂILA

11 mai 2018

 Poliţiştii de imigrări din Brăila au depistat un bărbat de 46 de ani din Tunisia, care nu mai avea drept de şedere pe teritoriul României. Acesta a fost luat în custodie publică în vederea îndepărtării sub escortă de pe teritoriul României, iar la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul de nepermitere a intrării pentru o perioadă de 5 ani.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila, în cooperare cu IPJ Brăila, au desfăşurat, la data de 10 mai a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităților întreprinse, a fost depistat, cu ședere ilegală, un bărbat de 46 de ani, din Tunisia.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au constatat că cetăţeanul străin a fost solicitant de azil, cererea sa fiind respinsă ca urmare a faptului că acesta figura cu o altă solicitare de azil într-un alt stat membru UE.

Ca urmare a celor constatate, s-a dispus măsura luării în custodie publică, străinul fiind introdus în Centrul de Cazare a Străinilor luaţi în Custodie Publică din Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul României, transferul fiind efectuat în statul membru responsabil cu examinarea cererii de azil..

De asemenea, la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA 

ULTIMA
ORĂ

POLIȚIȘTII DE IMIGRARI AU FOST LA DATORIE ȘI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Sari la conținut