Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TREI STRĂINI TRANSFERAȚI DIN CEHIA ȘI GERMANIA ÎN BAZA REGULAMENTULUI DUBLIN

7 februarie 2024

La data de 2 februarie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au preluat de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Internațional Henri Coandă București trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, din Camerun, Etiopia și Guineea, transferați din Cehia, respectiv Germania, în baza Regulamentului Dublin.

Unul dintre aceștia a fost introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre.

La ieşirea din ţară, pe numele străinului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Ceilalți doi au fost conduși la Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București, până la clarificarea situației, întrucât au solicitat o formă de protecție internațională.

Trei zile mai târziu (5 februarie a.c.), polițiștii de imigrări din București au preluat de la polițiștii Secției 21 Poliție, un bărbat de 27 de ani, din Republica Moldova, care se afla în ședere ilegală pe teritoriul țării noastre.

La ieşirea din ţară, pe numele bărbatului va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile actului normativ menționat anterior.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut