Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

 TREI SOCIETĂȚI COMERCIALE SANCȚIONATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

5 octombrie 2022

Timp de două zile, polițiștii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București au desfășurat activități specifice de control, care au vizat, în principal, societățile comerciale și angajatorii care utilizează ca forță de muncă, cetățenii străini.

În perioda 3-4 octombrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București – Serviciul Depistări și Combaterea Șederii și Muncii Ilegale a Străinilor au desfășurat mai multe acțiuni, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale în cazul a trei societăți comerciale, valoarea totală a amenzilor fiind de 36.000 lei, în conformitate cu prevederile OG nr. 25/2014, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Din verificări a reieșit că cele trei societăți comerciale au încheiat contracte individuale de muncă pentru cetățeni străini, fără a obține avizul de angajare pentru aceștia și nu au respectat prevederile legale privind obligația de a informa Inspectoratul General pentru Imigrări în termenul legal.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, atât cu forţe proprii, cât şi în colaborare cu alte instituţii cu atribuții în domeniu, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE             

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut