Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TREI SOCIETĂȚI COMERCIALE SANCȚIONATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

22 februarie 2023

Trei societăți comerciale au fost sancționate ieri de polițiștii de imigrări din București. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat sancțiuni de aproximativ 55.000 de lei.

La data de 21 februarie a.c., poliţiştii de imigrări din București au finalizat verificările pentru trei societăți comerciale, de pe raza de competență.

Într-un caz, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 4.500 lei pentru nerespectarea O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare (nu a comunicat Inspectoratului General pentru Imigrări, în termenul legal de 10 zile, angajarea în muncă a doi străini exceptați de la obținerea avizului de angajare, precum și încetarea contractului de muncă pentru unul dintre aceștia).

O altă societate comercială a fost sancționată, în baza aceluiași act normativ, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, întrucât a primit la muncă, pe teritoriul României, un cetățean moldovean, fără a-i obține în aviz de angajare.

Cea de-a treia societate comercială a fost sancționată cu 40.000 de lei. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că reprezentantul societății a primit la muncă pe teritoriul României, doi cetățeni din Bangladesh fără aviz de angajare și nu a comunicat către Inspectoratul General pentru Imigrări, în termenul legal de 30 de zile, încetările contractelor de muncă încheiate cu 20 de cetățeni din Bangladesh, toți angajați în baza unui aviz de muncă.

Activitatea de prevenire și combatere a șederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut