Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TREI DECIZII DE RETURNARE AU FOST EMISE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI LA SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII TRECUTE

18 septembrie 2023

Trei persoane din Nepal și India au fost depistate în situații ilegale, la sfârșitul săptămânii trecute, de polițiștii de imigrări din București. În toate cazurile au fost emise decizii de returnare.

La data de 15 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din București au depistat în ședere ilegală două persoane de 31, respectiv 36 de ani, ambele din Nepal, care desfășurau activități lucrative la o societate comercială, fără forme legale (fără aviz și contract individual de muncă).

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au emis pe numele străinilor decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile de pe teritoriul țării noastre, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

De asemenea, față de cele două persoane, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu avertisment.

Totodată, reprezentantul societății comerciale a fost invitat la sediul structurii de imigrări, în vederea continuării verificărilor și luarea măsurilor care se impun.

Două zile mai târziu ( 17 septembrie a.c.), polițiștii de imigrări au preluat de la polițiștii din cadrul Secției 22 Poliție un bărbat de 31 de ani, din India.

Din verificări a reieșit că persoana în cauză se afla în ședere ilegală, motiv pentru care i-a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile și a fost sancționată cu avertisment.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut