Poliţiştii de imigrări din cadrul Direcției pentru Imigrări a Municipiului București au desfășurat ieri o acțiune, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetățenilor străini pe teritoriul României. În urma activităţilor întreprinse, au fost depistați 3 cetăţeni străini în situații ilegale. Pe numele a doi dintre aceștia au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 de zile, iar în cazul celui de-al treilea cetățean străin, a fost instituită măsura de luare în custodie publică până la îndepărtare și instituită măsura interzicerii intrării în țara noastră pentru o perioadă de 5 ani. Pentru patru societăți comerciale au fost finalizate verificările și sancționate contravențional, cu suma de 17.500 de lei.
Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au efectuat la data de 6 septembrie a.c., o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.
Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi în situații ilegale 3 cetățeni străini, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani, din Bangladesh.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că 2 dintre aceștia au intrat legal în România, însă nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere.
Ca urmare a celor constatate, pe numele celor 2 cetățeni străini au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 de zile, iarla ieșirea din țară pe numele unuia dintre aceștia, va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 3 luni, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
În cazul celui de-al treilea cetățean străin, acesta a solicitat o formă de protecție internațională, cererea sa fiind respinsă în procedura de azil. Întrucât, cetățeanul străin nu a părăsit teritoriul României în termenul de 15 zile, și, ca urmare, a faptului că a fost depistat în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, pe numele său a fost instituită măsura de luare în custodie publică până la îndepărtare și interzicerea intrării în țara noastră pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
În aceeași zi polițiștii de imigrări au finalizat verificările pentru patru societăți comerciale, iar pentru neregulile constatate, au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă totală în cuantum de 17.500 de lei, în conformitate cu prevederile O.G nr.25/2014, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.
Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE