Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TREI CETĂȚENI STRĂINI, DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN JUDEȚUL MUREȘ

28 februarie 2020

          Polițiștii de imigrări din Mureș, în urma acțiunilor întreprinse, în această săptămână, au depistat 3 cetățeni străini, un bărbat și două femei, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere, unul dintre aceștia desfășura activități lucrative fără forme legale. O persoană a fost obligată, prin comunicare să părăsească teritoriul țării noastre în 3 zile, iar celelalte două au fost îndrumate să-și reglementeze dreptul de ședere.  Au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11200 lei, pentru nerespectarea prevederilor privind șederea în România și angajarea străinilor. 

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Mureș, în cadrul activităților întreprinse pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate, au depistat în situații ilegale, trei persoane, două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 31, respectiv 68 de ani, din Turcia, Kosovo și India. Una dintre acestea desfășura și activități lucrative fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că persoanele au intrat legal în țara noastră, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul țării noastre și nici nu au efectuat demersuri de prelungire a acestuia.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele bărbatului o comunicare de părăsire a teritoriului României, în cel mult 3 zile, iar cele două femei au fost îndrumate să-și reglementeze dreptul de ședere, întrucât îndeplinesc condițiile de prelungire a acestuia. Totodată, cetățenii străini au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 1200 de lei.

Față de reprezentanții societății comerciale, polițiștii de imigrări au dispus sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 10000 de lei, conform prevederilor O.G nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea cetățenilor străini pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acțiuni privind combaterea șederii și muncii ilegale, solicitând cetățenilor străini să acorde interes reglementărilor legale a dreptului de ședere pe teritoriul României.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Mureș,  situat în str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, Tg. Mureș sau vizitând site-ul public al instituției, la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI MUREŞ

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut