Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TREI CETĂȚENI STRĂINI CU ȘEDERE ILEGALĂ, DEPISTAȚI PE RAZA MUNICIPIUL BUCUREȘTI

4 ianuarie 2019

Polițiștii de imigrări, în urma acțiunilor întreprinse pe raza municipiului București, au depistat trei cetățeni străini care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României. Au fost emise decizii de returnare, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile și, totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 de lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București au desfăşurat, la data de 03 ianuarie a.c., o acțiune pe linia prevenirii și combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza municipiului.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, trei cetățeni străini, cu vârste între 18 și 23 de ani, din Maroc și Liban, care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia au intrat legal în țară, în scop de studii, însă la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul României și nici nu au întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia.

Urmare a celor constatate, pe numele străinilor fost emise decizii de returnare cu termen de părăsire voluntară a țării de 15 zile și, totodată, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate. 

BIROUL  INFORMARE  ŞI  RELAŢII  PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ACESTUI AN, POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU INTRODUS ÎN CENTRELE DE CUSTODIE PUBLICĂ APROXIMATIV 280 DE STRĂINI

Sari la conținut