Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TREI BĂRBAȚI DIN BENGAL DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE ÎN SATU MARE

7 decembrie 2022

Polițiștii de imigrări din Satu Mare, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat trei cetățeni bengalezi care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceștia au fost sancționați contravențional, fiind emise decizii de returnare și instituită măsura interzicerii intrării în România.

La data de 7 decembrie a.c., polițiștii de imigrări din Satu Mare au efectuat în cooperare cu polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare, activități specifice de control, pe raza de competență, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor în țara noastră.

Astfel, poliţiştii au depistat trei bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 37 de ani, din Bengal, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceștia au intrat legal în România, în baza unei vize de lungă ședere, în scop de angajare, însă nu au întreprins demersurile necesare pentru prelungirea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile, fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 3000 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni.

Controlul permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate rămân acțiunile noastre prioritare, măsuri care contribuie la creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut