Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TÂNĂRĂ DIN SUA, DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN BRAȘOV

20 iunie 2019

Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat o femeie, din SUA, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional și obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara în 15 zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului  Brașov au efectuat, la data de 18 iunie a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor, pe raza de competență.

Astfel,în cadrul activității întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat cu ședere ilegală, o femeie, în vârstă de 28  de ani, pe raza municipiului Brașov.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra a intrat legal pe teritoriul României, în baza pașaportului și a acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii americani, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara și nici nu a făcut demersuri de obținere a permisului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească România, în termen de 15 zile.Totodată, tânăra a fost sancționată contravențional cu avertisment.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int. 20356 şi tel./fax 0268324288  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRAŞOV

ULTIMA
ORĂ

PESTE 150 DE PERSOANE AU FOST VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CONSTANȚA, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI, CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut