Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TÂNĂRĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIŢA

28 mai 2018

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat, cu ședere ilegală, o tânără de 21 de ani, din Republica Moldova, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Aceasta a fost sancționată contravențional și obligată, prin decizie de returnare, să părăsească țara noastră în termen de 15 zile. La ieșirea din țară, pe numele femei va fi instituită interdicția de a intra în România pentru o perioadă de 3 luni de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa au desfăşurat, la data de 27 martie a.c., o acţiune, pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.    

Astfel, în cadrul activității, poliţiştii s-au deplasat pe raza comunei Corbii Mari, unde au depistat o tânără, în vârstă de 21 de ani, din Republica Moldova, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că aceasta a intrat legal în ţară, în baza pașaportului biometric, iar la expirarea perioadei de şedere nu a părăsit teritoriul României.        

Urmare a celor constatate, poliţiştii au emis pe numele tinerei o decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile, fiind, totodată, sancționată contravențional cu avertisment. La ieșirea din țară, va fi instituită măsura nepermiterii intrării în România pentru o perioadă de 3 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. 

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut