Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TÂNĂRĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL BRĂILA

20 aprilie 2018

O tânără de 23 de ani din Republica Moldova a fost depistată de poliţiştii de imigrări din Brăila. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei şi îndrumată să-şi reglementeze dreptul de şedere, fiind membru de familie a unui cetăţean român

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 20 aprilie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse, a  fost depistată, cu şedere ilegală, o tânără, în vârstă de 23 de ani, din Republica Moldova. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, la expirarea dreptului de şedere conferit de paşaportul biometric, aceasta nu a părăsit teritoriul României şi nici nu a întreprins demersurile legale pentru prelungirea acestui drept, fiind căsătorită cu un cetăţean român.

Întrucât, este membru de familie a unui cetăţean român, persoana a fost îndrumată să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reşedinţă, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere.

Totodată, tânăra din Republica Moldova a fost sancţionată contravenţional cu amendă, în valoare de 600 lei, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut