Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TÂNĂRĂ DIN MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL DOLJ

4 septembrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Dolj au depistat cu ședere ilegală o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceasta a fost sancţionată contravenţional şi obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii  Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj au organizat, la data de 03 septembrie a.c., o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, a fost depistată, cu şedere ilegală, o femeie de 28 de ani,  din Republica Moldova.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că tânăra a intrat legal în țara noastră, în baza Regulamentul nr. 610/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului, care îi permite intarea în România pentru o  şedere a cărei durată nu depăşeşte 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis, pe numele acesteia, decizie de returnare, prin care este obligată să părăsească  România în cel mult 15 zile. Totodată, tânăra a fost sancționată contravențional, conform prevederilor OUG 194/2002 privind regimul juridic al străinilor pe teritoriul României, republicată.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile  sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

***

Facem apel către toţi cetaţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea  prevederilor legale, la sediul Serviciului pentru Imigrări Dolj, din strada Amaradia nr.32-34, la numărul de telefon 0251/407500, interior 20317, 20323, 20265, e-mail dj.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.  

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI DOLJ

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut