Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TÂNĂRĂ DIN MOLDOVA, DEPISTATĂ CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL BIHOR

21 septembrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Bihor au depistat o femeie din Republica Moldova, care nu a părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Aceasta a fost obligată, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bihor au organizat, la data de 20 septembrie a.c., o acțiune în scopul prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, pe raza comunei Buntești, a fost depistată, cu şedere ilegală, o femeie în vârstă de 27 de ani, din Republica Moldova. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de imigrări au stabilit că aceasta a intrat legal în România, în baza Regulamentul nr. 610/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului, care îi permite intarea în România pentru o  şedere a cărei durată nu depăşeşte 90 de zile în cursul oricărei perioade de 180 de zile, însă la expirarea dreptului de ședere nu a părăsit teritoriul țării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare de pe teritoriului României, prin care este obligată să părăsească ţara în termen de 15 zile.  

Serviciul pentru Imigrări al judeţului Bihor continuă acțiunile pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune şi cooperând cu toate instituţiile cu atribuți în domeniu, în scopul menţinerii unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre.

Facem apel către toți cetățenii străini de pe raza județului și contăm pe respectul dumneavoastră față de legislația în domeniu, invitându-vă să ne contactați pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Serviciului pentru Imigrări Bihor din str. Dunărea, nr. 2, Oradea, la numărul de telefon : 0259-403345, e-mail bh.igi@mai.gov.ro, sau vizitând site-ul public la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR

ULTIMA
ORĂ

ÎN PRIMUL TRIMESTRU AL ACESTUI AN, POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU INTRODUS ÎN CENTRELE DE CUSTODIE PUBLICĂ APROXIMATIV 280 DE STRĂINI

Sari la conținut