Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TÂNĂRĂ DIN CHINA, DEPISTATĂ CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN BRAȘOV

4 ianuarie 2019

Polițiștii de imigrări din Brașov au depistat o tânără, din China, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere temporară. Pe numele acesteia a fost emisă  decizie de returnare prin care este obligată să părăsească țara noastră în termen de 15 zile.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului  Brașov au efectuat, la data de 03 ianuarie a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor pe raza de competență.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări, au depistat, cu ședere ilegală, pe raza Municipiului Brașov, o femeie, în vârstă de 25 de ani, din China.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, străina a intrat legal în România, în baza unei vize de scurtă ședere în scop turistic, însă la expirarea perioadei legale de ședere, nu a părăsi țara noastră.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acesteia o decizie de returnare prin care este obligată să părăsească teritoriul țării noastre în termen de 15 zile. Totodată, tânăra a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 400 lei.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Totodată, vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România la nr. de telefon 0268407500 int.20356 şi tel./fax 0268324288.  sau vizitând site-ul www.igi.mai.gov.ro.

SERVICIUL DE IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BRAŞOV

ULTIMA
ORĂ

10 BĂRBAȚI DIN NEPAL AU FOST ÎNDEPĂRTAȚI SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN CADRUL CENTRULUI DE CAZARE A STRĂINILOR LUAȚI ÎN CUSTODIE PUBLICĂ OTOPENI

Sari la conținut