Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TÂNĂR DIN SUDAN LUAT ÎN CUSTODIE PUBLICĂ ȘI DECIZIE DE RETURNARE EMISĂ PE NUMELE UNUI ALT TÂNĂR DIN SRI LANKA, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

3 februarie 2023

Doi tineri, unul din Sudan și unul din Sri Lanka, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere au fost depistați zilele trecute de polițiștii de imigrări din București. Unul dintre aceștia a fost luat în custodie publică.

În perioada 30 ianuarie – 1 februarie a.c., poliţiştii de imigrări din București au continuat verificările pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

În urma activităților, poliţiştii au depistat doi tineri de 25 de ani din Sudan, respectiv 26 de  ani, din Sri Lanka, care nu mai îndeplineau condiţiile şederii pe teritoriul României.

Ca urmare a celor constatate, persoana din Sudan a fost introdusă în Centrul de Cazare pentru Străinii Luați în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea sub escortă de pe teritoriul țării noastre.

Pe numele celeilalte persoane, polițiștii de imigrări au emis decizie de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile din România, iar la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

Tot în perioada de referință, polițiștii au finalizat verificările pentru cinci societăți comerciale. În două cazuri nu au fost constatate nereguli, în alte două, reprezentanții societăților au fost sancționați cu avertisment, iar în cel de-al cincilea caz a fost aplicată o sancțiune de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN IAȘI ÎN COOPERARE CU REPREZENTANȚI DIN CADRUL INSPECTORATULUI TERITORIAL DE MUNCĂ IAȘI

Sari la conținut