Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TÂNĂR DIN SRI LANKA DEPISTAT ÎN SITUAȚII ILEGALE ȘI TREI SOCIETĂȚI COMERCIALE VERIFICATE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

14 decembrie 2022

Un tânăr din Sri Lanka a fost depistat ieri, în ședere ilegală și trei societăți comerciale au fost verificate de polițiștii de imigrări. A fost aplicată o amendă în valoare de 1.500 de lei.

În data de 13 decembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Direcţiei pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti – Serviciul Depistări şi Combaterea Şederii şi Muncii Ilegale a Străinilor au desfășurat o acțiune în cooperare cu polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, pentru prevenirea și combaterea șederii ilegale a străinilor pe teritoriul țării noastre.

Astfel, în urma activităților întreprinse, a fost depistat pe raza de competență, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Sri Lanka, care se afla în ședere ilegală.

Din verificări a reieșit că acesta a intrat legal în România, în scop de muncă, iar la expirarea perioadei de ședere nu a părăsit țara noastră.

Ca urmare a celor constatate, pe numele cetățeanului străin a fost emisă decizie de returnare cu termen de plecare voluntară în 15 zile și instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioada de 6 luni, în conformitate cu OUG nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Tot în perioada de referință, polițiștii de imigrări au finalizat verificările documentelor pentru trei societăți comerciale. În două dintre cazuri nu au fost constatate nereguli, iar în cel de-al treilea caz, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 1.500 de lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut