Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TÂNĂR DIN SIRIA LUAT ÎN CUSTODIE PUBLICĂ

26 mai 2023

Controlul permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate rămân în continuare acţiunile prioritare ale poliţiştilor de imigrări din București, care contribuie la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului.

La data de 26 mai a.c., poliţiştii de imigrări din Bucureşti au introdus în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, un tânăr de 22 de ani, din Siria, care a fost transferat din Austria în baza Regulamentului Dublin.

Persoana în cauză este bănuită de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la ieşirea din ţară, pe numele acesteia va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare, atât în scopul combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate, cât și în scopul prevenirii și combaterii migrației ilegale.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut