Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

TÂNĂR AMERICAN, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN MUNICIPIUL BRĂILA

21 mai 2019

 Un tânăr de 22 de ani, din Statele Unite ale Americii, a fost depistat cu ședere ilegală de către poliţiştii de imigrări din Brăila. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1200 de lei şi obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile, pe numele său instituindu-se și consemnul nominal de nepermiterea intrării în țară pentru o perioadă de 6 luni de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 20 mai a.c., un control cu forțe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a  fost depistat cu şedere ilegală un cetățean din SUA, în vârstă de 22 de ani, care nu mai îndeplinea condițiile șederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acesta a intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei legale de ședere, nu a părăsit teritoriul țării.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imgrări au emis pe numele acestuia decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească țara în termen de 15 zile. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1200 de lei.

La ieșirea din țară, pe numele său a fost instituit consemnul nominal de nepermiterea intrării în România, pentru o perioadă de 6 luni de zile, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în României, cu modificările și completările ulterioare

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale, la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Brăila, din strada Ana Aslan nr.39, la numărul de telefon 0239-606100, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI BRĂILA                                                                                                                                         

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut