Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

STUDENȚI AI ACADEMIEI DE POLIȚIE “ ALEXANDRU IOAN CUZA ” ÎN PRACTICĂ LA INSPECTORATUL GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

21 iulie 2020

16 studenți ai Academiei de Poliție “ Alexandru Ioan Cuza ” sunt inițiați în tainele meseriei de către specialiștii Inspectoratului General pentru Imigrări, pe o perioadă de stagiu de patru săptămâni în cadrul structurilor operative de pe raza a 12 județe.

În perioada 20 iulie – 14 august a.c., 16 studenți ai Academiei de Poliție “ Alexandru Ioan Cuza” din anul II specilizarea Imigrări-ordine și siguranță publică din cadrul Facultății de Poliție de Frontieră, respectiv anul III specializarea Drept din catrul Facultății de Științe Juridice și Administrative, își desfășoară stagiul de practică în cadrul structurilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

Studenții au fost repartizați în județele: Bihor, Brăila, Dolj, Olt, Teleorman, Brașov, Argeș, Sălaj, Vâlcea, Botoșani, Suceava și Neamț.

Pe parcursul celor  patru săptămâni, studenții vor desfășura mai multe activități  pregătitoare la structurile operative ale Inspectoratului General pentru Imigrări, sub îndrumarea și coordonarea unor ofițeri cu experiență și vor avea posibilitatea de a pune în aplicare cunoștințele acumulate în timpul anilor de studiu.

Astfel, viitorii ofițeri vor participa, alături de polițiștii de imigrări, la acțiuni de verificare a cetățenilor străini în locuri și medii frecventate de aceștia, în vederea reglementării situației juridice, respectiv însușirea mecanismelor de soluționare a diverselor solicitări primite, în sensul indentificării bazei legale incidente și a aplicării acesteia în domeniul de competență.

De asemenea, se vor familiariza cu modul de întocmire a documentelor operative și vor face cunoștință cu activitățile specifice care se desfășoară în cazurile de depistare cu ședere ilegală a cetățenilor străini pe teritoriul României.

Stagiul de practică urmărește îmbogățirea și aprofundarea cunoștințelor teoretice, precum și perfecționarea deprinderilor practice specifice activităților pe linie de migrație și azil, pe care le vor urma împreună cu viitorii lor colegi.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE                                                                      

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut