Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN TIMIȘ

5 iulie 2018

Polițiștii de imigrări din Timiș, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat doi străini din Albania și Serbia, care desfășurau activități lucrative fără a îndeplini condițiile legale. Reprezentanții firmelor au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 20.000 de lei. Cetățeanul sârb a fost obligat, prin decizie de returnare, să părăsească teritoriul României.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Timiș au desfăşurat, în cursul acestei săptămâni, mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competență.

Astfel, în urma controalelor la mai multe societăți comerciale, polițiștii au depistat doi bărbați de 18 și 33 de ani, din Albania, respectiv Serbia, care desfășurau activități lucrative la firme cu obiect de activitate obținerea produselor de panificație, fără a îndeplini condițiile legale.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că cetățeanul albanez nu avea aviz de angajare, iar cetățeanul sârb nu mai avea drept de ședere pe teritoriul României.

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au sancționat contravențional reprezentanții societății comerciale, cu amenzi  în valoare de 10.000 de lei, fiecare, pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.

Totodată, în cazul cetățeanului sârb a fost emisă decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în 15 zile, iar la ieșirea din țară va fi instituit consemn de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 6 luni.

Acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale și a muncii nedeclarate. 

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEȚULUI TIMIȘ   

ULTIMA
ORĂ

REZULTATELE OBŢINUTE DE POLIŢIŞTII SERVICIULUI PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI BIHOR, ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ACESTUI AN

Sari la conținut