Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL VRANCEA

13 iunie 2018

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al județului Vrancea, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat o femeie din Republica Moldova și un bărbat din Albania, care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României. Femeia a fost îndrumată către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere, în calitate de membru de familie a unui cetățean român, iar bărbatul a fost luat în custodie publică în vederea îndepărtării de pe teritoriul României. Totodată, pe numele albanezului va fi instituită interdicția de a intra în țară pe o perioadă de 1 an și 6 luni.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări -Serviciul pentru Imigrări al județului Vrancea, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, au desfăşurat la data de 12 iunie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor,  pe  raza de competență.

În cadrul activităților întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat o femeie de 27 de ani, din Republica Moldova și un bărbat în 38 de ani, din Albania, care nu mai aveau drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că femeia este membru de familie a unui cetăţean român, fapt pentru care a fost îndrumată să se prezinte la sediul Serviciului pentru Imigrări Vrancea pentru a-şi reglementa situaţia juridică.

De asemenea, în cazul cetățeanului albanez s-a stabilit că, pe numele acestuia, a fost emisă anterior o decizie de returnare care nu a fost respectată, fapt pentru care s-a dispus luarea în custodie publică și introducerea străinului în Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică – Otopeni până la îndepărtarea de pe teritoriul României.

Totodată, la ieșirea din țară, pe numele străinului va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 1 an și 6 luni.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni  pentru prevenirea și combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la prevederile legale în domeniu, comunicând la tel./fax 0237207306, 0237207304 sau vizitând site-ul public la adresa www. ori.mai.gov.ro.

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI VRANCEA

ULTIMA
ORĂ

PESTE 100 DE STRĂINI DEPISTAȚI ÎN SITUAȚII ILEGALE, ÎN ULTIMA SĂPTĂMÂNĂ, DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI, ÎN COOPERARE CU STRUCTURI CU ATRIBUȚII ÎN DOMENIU

Sari la conținut