Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

STRĂINI DEPISTAȚI CU ȘEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEȚUL ALBA

23 august 2018

 Poliţiştii de imigrări din Alba, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat 2 cetățeni străini din Republica Moldova care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României. Aceștia au fost obligați, prin decizii de returnare, să părăsească teritoriul României și, totodată, în cazul unuia dintre ei, a fost dispusă măsura interdicției de a intra în țară pe o perioadă de un an de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Alba au desfăşurat, la data de 21 august a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat, în municipiul Aiud, un bărbat de 44 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Republica Moldova, care nu aveau drept de ședere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că străinii au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei de ședere, nu au părăsit țara și nu au efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, în cazul femeii a fost dispusă măsura interdicției de a intra în România pe o perioadă de un an de zile.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba, din Alba Iulia, stradaIon I.C. Brătianu, nr.1B, la telefon 0258 810 683, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

SERVICIUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI ALBA

ULTIMA
ORĂ

TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎNDEPĂRTAT SUB ESCORTĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BRAȘOV

Sari la conținut