Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

SOCIETĂŢI COMERCIALE SANCŢIONATE CONTRAVENŢIONAL PENTRU ÎNCĂLCAREA PREVEDERILOR LEGALE PRIVIND ANGAJAREA CETĂŢENILOR STRĂINI PE TERITORIUL ROMÂNIEI

20 septembrie 2018

Poliţiştii de imigrări din Bistriţa-Năsăud au depistat 3 femei, din China şi El Salvador, în situaţii ilegale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 de lei, pe numele reprezentanţilor a 3 societăţi comerciale, pentru încălcarea prevederilor legale privind angajarea cetăţenilor străini pe teritoriul României.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud au desfăşurat, la data de 19 septembrie a.c.,  o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa – Năsăud, pentru prevenirea şi combaterea muncii nedeclarate a străinilor,  pe raza de competenţă.

Astfel, în urma activităţilor întreprinse, la mai multe societăţi comerciale, de pe raza judeţului, poliţiştii au depistat, în situaţii ilegale, 3 femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 39 de ani, din China şi El Salvador.

Întrucât, cele trei femei sunt posesoare ale permiselor de şedere în calitate de membru de familie a unui cetăţean român şi şedere pe termen lung,  fiind exceptate de la obţinerea avizului de muncă, au fost informate cu privire la condiţiile în care pot muncii în ţara noastră, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului României nr. 25 din 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Urmare a celor constatate, poliţiştii au aplicat reprezentanţilor a 3 societăţi comerciale, sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 1.500 – 3.000 lei, în valoare totală de 6.000 lei, pentru neîndeplinirea obligaţiei angajatorului de a informa IGI asupra începerii sau încetării contractului de muncă.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale la sediul Biroului pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud, comunicând la tel./fax 0263203124 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI BISTRIŢA-NĂSĂUD

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut