Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

SOCIETATE COMERCIALĂ SANCȚIONATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI

29 martie 2023

O  societate comercială a fost sancționată zilele trecute de polițiștii de imigrări din București. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat o sancțiune de 10.000 de lei.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii de imigrări din București au finalizat verificările pentru o societate comercială, de pe raza de competență.

Din verificări a reieșit că societatea comercială a primit la muncă (cu contract individual de muncă cu normă întreagă – 8 ore pe zi) fără aviz de angajare, un bărbat din Siria, titular al unui permis de ședere în scop de studii.

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru nerespectarea O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Activitatea de prevenire și combatere a muncii nedeclarate a cetățenilor străini reprezintă o prioritate a Inspectoratului General pentru Imigrări în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului, printr-un control permanent asupra respectării legislației în domeniul migrației.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Sari la conținut