Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

SOCIETATE COMERCIALĂ DIN JUDEȚUL IAȘI SANCȚIONATĂ DE POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI

29 septembrie 2022

Polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Iași desfășoară permanent acțiuni privind prevenirea și combaterea muncii ilegale a cetățenilor străini. O societate comercială a fost sancționată cu 20.000 de lei.

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii de imigrări din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Iași au continuat acțiunile, pe raza de competență, scopul fiind prevenirea și combaterea muncii ilegale a cetățenilor străini.

În urma acțiunilor întreprinse, o societate comercială a fost sancționată cu amendă în valoare de 20.000 de lei, întrucât a angajat cu contract de muncă, cu normă întreagă, un cetățean străin, care se afla legal în România în scop de studii.

Activitatea s-a desfășurat în cooperare cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

***

Facem precizarea că, străinii titulari ai dreptului de ședere temporară pentru studii pot fi încadrați în muncă pe teritoriul Românieifără aviz de angajare numai cu contract individual de muncă cu timp parțial cu durata muncii de maximum 4 ore pe zi.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

ULTIMA
ORĂ

72 DE POSTURI SCOASE LA CONCURS ÎN CADRUL INSPECTORATULUI GENERAL PENTRU IMIGRĂRI

POLIȚIȘTII DE IMIGRĂRI AU EMIS, ÎN PRIMA JUMĂTATE A ACESTEI LUNI, PESTE 1.700 DE PERMISE DE ȘEDERE PENTRU BENEFICIARII PROTECȚIEI TEMPORARE

Sari la conținut