Ministerul Afacerilor Interne
romana engleza
Print

SOCIETATE COMERCIALĂ DE PE RAZA JUDEȚULUI CLUJ, SANCȚIONATĂ CONTRAVENȚIONAL

13 iulie 2022

Poliţiştii de imigrări din Cluj au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei, reprezentanții unei societăți comerciale de pe raza județului Cluj, pentru angajarea a 5 cetăţeni străini, din Republica Moldova, fără forme legale.

În data de 12 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei reprezentanții unei societăți comerciale, de pe raza județului Cluj, pentru angajarea a 5 cetăţeni străini, din Republica Moldova, fără avize de muncă, în conformitate cu prevederile OG nr.25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

Astfel, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj și lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj, poliţişti din cadrul Serviciului pentru Imigrări Cluj, au desfăşurat, în data de 30 iunie a.c, o acţiune complexă pe linia prevenirii şi combaterii muncii ilegale pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, au depistat, la o societate comercială de pe raza județului Cluj, 5 bărbaţi, din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 27 şi 50 ani, care au intrat legal în România, în baza pașaportului biometric, însă desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, respectiv fără a deţine aviz de muncă sau viză de intrare în acest scop.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare de pe teritoriul României și i-au escortat pe cetățenii moldoveni până la granița cu Republica Moldova, îndepărtându-i de pe teritoriul României.

                                                                       …

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, atât cu forţe proprii, cât şi în colaborare cu alte instituţii,pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax  0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic cj.igi@mai.gov.ro.

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză) cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro.

SERVICIUL  PENTRU  IMIGRĂRI  AL  JUDEŢULUI  CLUJ

ULTIMA
ORĂ

INFORMARE PRIVIND PRELUNGIREA DREPTULUI DE ŞEDERE PENTRU DESFĂŞURAREA DE ACTIVITĂŢI COMERCIALE

Sari la conținut